Фондацијата „Жена за жена“ (The Kvinna till Kvinna Foundation) од Шведска и Организација на жените на општина Свети Николе го имаат задоволството да Ве поканат на официјалната презентација на проектот финансиран од ЕУ: “Зајакнување на демократијата преку унапредување на родовата еднаквост, функционалните механизми и динамичното граѓанско општество“  на 06/06/2018 година во МСУ „Гаврило Романович Державин“ – ресторан „Златна Москва“ во Свети Николе.

Read more: Организација на жените на општина Свети Николе Ве покануваат на проморивен настан

Волонтерски Центар Скопје на 29-ти мај 2018 година во просториите на ЕУ Инфо центар заокружи двегодишен проект со Национална завршна конференција.

Read more: ВЦС ја одржа националната завршна конференција во рамки на проектот „TrainVol“

Здружението ИРЗ Тетово во рамките на своите програмски активности, во период од 17-18 Април присуствуваше на вториот состанок на FASST проектот за Социјално земјоделство, кофинансиран од Ерасмус + програмата, Европската програма за едукација и обука.

Read more: ИРЗ Тетово учествуваше на состанок на FASST проектот во рамките на своите активности

Здружението на граѓани Интеркултурапретставувана со КУД "Плетеница" од Радишани, млади активисти и претставници на општина Бутел беше дел од манифестацијата “Жива Библиотека ‘ која се одржа на 12 Мај 2018 год. во Националната Библиотека на Србија во Белград.

Read more: Здружението на граѓани „Интеркултура“ дел од манифестацијата „Жива Библиотека“ во Србија

Глобалната анкета за дроги е самостојно истражувачко друштво од Лондон, Велика Британија, кое се стреми кон тоа употребата на дроги да биде побезбедна, без оглед на тоа каков е законскиот статус на дрогата, со тоа што споделува информации со поединци, со заедници, со здравствени организации и со организации кои се занимаваат со креирање на политики.

Read more: ХОПС ги објави резултатите од глобалната анкета за дроги во 2018 година

Младински Организации

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter