Во рамките на заедничката соработка меѓу германската компанија ВИК и Коалицијата на младински организации СЕГА,

Read more: Успешна соработка на Коалиција СЕГА со компанијата WIK од Прилеп
Во рамки на заедничката соработка помеѓу германската компанија WIK и Коалиција на младински организации СЕГА, на 08 јуни 2018 година, на Меѓународниот ден на океаните, во Мариово се одржа обука за заштита на водите, која воедно беше и team building обука за компанијата, а во рамките на истата се организираше и чистење на речното корито на Црна Река. Read more: Успешна соработка на Коалиција СЕГА со компанијата WIK

Коалицијата на младински организации СЕГА одржа работилница за „Учиме за ЕУ – ЕУ учи“ , како дел  од проектот „WISE – Додека се иновира и зајакнува Европа“ подржан од програмата „Европа за граѓаните“ од ЕУ во соработка со АЛДА - Европска асоцијација за локална демократија, од Франција и 14 други партнери организации од Европа.

Read more: Работилница: „Учиме за ЕУ- ЕУ учи“ како дел од проектот „WISE – Додека се иновира и зајакнува...

Како дел од проектот "Advocacy of Civil Society Organizations for active youth participation" Коалиција на младински организации СЕГА во периодот од 31.05.2018 до 06.03.2018 година организираше обука за "Застапување и лобирање на структурен дијалог и подготовка на позициски документ" во хотел Амбиент во Струга.

Read more: ОРГАНИЗИРАНИ ОБУКИ ЗА ЗАСТАПУВАЊЕ И ЛОБИРАЊЕ, СТРУКТУРЕН ДИЈАЛОГ И ПОДГОТОВКА НА ПОЗИЦИСКИ ДОКУМЕНТ

 

Во рамки на проектот „Застапување на Граѓанските Организации за активно младинско учество“ Коалиција на младински организации СЕГА во период од 31.05.2018 година до 03.06.2018 година ја реализира обуката на тема „Застапување и лобирање и Обука за Структурен Дијалог и подготовка на позициски документи“ во хотел Амбиент во Струга.

Read more: Реализирана обука на темите: „Застапување и лобирање и Обука за Структурен Дијалог и подготовка...

Младински Организации

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter