Во периодот од 14 до 17 ноември 2018 во хотел „Бисер“ во Струга се одржна „Национална работилница за креирање на позициски документ за подобра интеграција на НЕЕТ групата на млади“.

Read more: Национална работилница за креирање на позициски документ за подобра интеграција на НЕЕТ групата...

Во периодот од 8 до 10 ноември беше реализиран Младинскиот камп за помирување и соработка во Западен Балкан. На настанот учествуваа 90 млади луѓе (по 30  учесници од земјите: Македонија, Албанија и Косово).

Read more: Триесет млади учесници од Македонија учествуваа на Младински камп во Тирана, Албанија

На 8 ноември 2018 год, во просториите на Граѓанскиот ресурсен центар Скопје, беше одржан состанокот на Годишното собрание за 2018 на Коалиција СЕГА.

Read more: ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА КОАЛИЦИЈА СЕГА (2018)

Со цел да се зајакнат капацитетите на детските правобранители и нивните заменици во периодот од 26 до 28 oктомври беше реализиран тренинг на зајакнување на нивните капацитети.

Read more: Обука за зголемување на капацитетите на детските правобранители, нивнините заменици и...

Во периодот од 5 до 7 октомври 2018 година, во хотелот Амбиент во Струга, се одржа тренинг за Структурен дијалог и подготовка на позициски документи.

Read more: Претставници на млади и граѓански организации учествуваа на обука за примена на методот на...

Младински Организации

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter