Млади синдикални активисти и претставници на невладини организации од Србија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија, Хрватска и Словачка присуствуваа на обуката во Братислава од 20 до 25 мај во рамките на проектот „Rights at work, work on rights“ со фокус на младинските работнички права, негативни појави кои ги нарушуваат и механизми на заштита.

Read more: Одржана обука за врснички едукатори на тема „Работнички права за млади, појави кои ги загрозуваат...

Во периодот од 17.05 до 19.05, во хотелот Бисер во Струга, се одржа тренинг на тема „Препознавање, справување и превенција на насилство во училиштата“.

Read more: Обука за препознавање, справување и превенција на насилство во училиштата

Од 4ти до 11ти мај 2019 година се одржа 7-дневна обука за младински лидери во Бад Бланкенбург и во Ерфурт, Германија.

Read more: Обука за младински лидери од проектот C.O.D.E aBc

Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА од Прилеп заедно со своите ЕВС волонтери од Турција и Франција, а во соработка со основното училиште „Климент Охридски“ – Прилеп, денес на 25 април одржа работилница со цел одбележување на Велигден.

Read more: МИЦ ИНФО СЕГА Прилеп одржа работилница по повод одбележување на Велигден

На 13 април 2019 година, Коалиција на младински организации СЕГА ја организираше осмата по ред Национална конференција „Македонски модел на Обединетите нации“ која се одржа во просториите на Европскиот универзитет во Скопје, со почеток од 10 часот, а траеше до 18 часот.

Read more: Одржана националната конференција „Македонски модел на Обединетите нации“

Младински Организации

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter