На 19 април 2018 година, во хотел Карпош во Скопје, Коалиција на младински организации СЕГА организираше обука со теренски истражувачи за потребите на Младинскиот развоен индекс - Македонија во рамките на проектот „Зајакнување на младинското вклучување во локалните заедници“.

Read more: Обука за теренски истражувачи за потребите на Младинскиот развоен индекс во Македонија

 

На 17-ти април, 2018 година се одржа Конференција „Препознавање на потребите на НЕЕТ групата на млади преку политиките за млади и младинско информирање“ која ја организираа Коалиција на младински организации СЕГА, во партнерство со УМКИ од Хрватска, и АЕИ од Полска.

Read more: Одржана конференција „Препознавање на потребите на НЕЕТ групата на млади преку политиките за...

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, на ден 12.04.2018 во Собранието на Република Македонија се одржа јавен настан на кој се дискутираше начинот на креирање на Законот, како и потребите, правата и обврските на младите кои треба да бидат уредени со овој закон.

Read more: Коалиција СЕГА повикува на ексклузивен процес за креирање на Закон за млади

На 11 април 2018 година со почеток во 11:00 часот во просториите на Коалиција на младински организации СЕГА во Прилеп се одржа тренинг на тема "Сајбер безбедност".

Read more: Во СЕГА беше одржан тренинг на темата „Сајбер безбедност“

На 4 април 2018 година, во хотелот Арка во Скопје, Коалицијата на младински организации СЕГА официјално го промовира Индексот за развој на млади Македонија во рамките на проектот "Зајакнување на вклученоста на младите во локалните заедници". Поддржан е од Проектот на УСАИД за граѓанско учество.

Read more: Коалиција Сега ќе го применува индексот на развој на младите во Македонија

Младински Организации

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter