Младински Совет Прилеп започна со имплементација на проектот“Workpetence – Online tool for Competence Balance for Youth Employment”.

Read more: Младински Совет Прилеп со нов проект „Workpetence“

Центарот за одржлив развој на заедницата Дебар (ЦСЦД-Дебар) и Х.Е.Р.А. Асоцијација за здравствена едукација и истражување, со поддршка од Цивика Мобилитас, одржаа трибина на тема Информираноста е клучна за здравјето на младитена 15 мај 2018 година (вторник) во амфитеатарот на гимназијата Здравко Чочковски со почеток во 12.00 часот.

Read more: ТРИБИНА: Информираноста е клучна за здравјето на младите

„ТrainVol“ е европски проект за градење на капацитетите на младите и младинските организации преку волонтерството. Проектот е реализиран од конзорциум од 4 организации од БиХ, Македонија, Кипар и Грција.

Read more: ВЦС одржа Национална работилница во рамки на проектот „ТrainVol“

На ден 14.05.2018 во кариерниот центар на СОУ „Ристе Ристески-Ричко” Младинскиот Информативен и Советодавен Центар ИНФО СЕГА од Прилеп, заедно со своите локални волонтери ја одржаа првата работилница во рамки на кампањата „365 работнички права за млади”.

Read more: Одржана првата работилница во рамките на кампањата „365 работнички права за млади“

Младински Организации

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter