Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА заедно со Младински Совет Прилеп и своите локални волонтери, денес одржаа Хуманитарната акција по повод Светскиот хуманитарен ден.

Read more: Светски Хуманитарен ден

На 14 август 2019 година во просториите на Младински совет Прилеп, се одржа едукативна работилница во рамките на новата Национална кампања на Коалиција СЕГА и членките: Волонтирај за доброто на твојата заедница, инспирирај ги младите околу тебе, која се спроведува по повод 15 години СЕГА.

Read more: Одржана едукативна работилница во рамките на кампањата „Волонтирај! Инспирирај!“

Еко Логик е втора година по ред придружна членка на семејството на Коалиција СЕГА. Коалиција СЕГА со помош на своите основни и придружни членки во кој е вклучен нивниот активен придонес има постигнато многу за младите на локално, регионално и национално нво.

#ВолонтирајИнспирирај #15годиниСЕГА

Read more: Запознајте се со Еко Логик

На 12 август 2019 година во просториите на Младинскиот информативен и советодавен центар ИНФО СЕГА Прилеп се одржа работилница со која се одбележа Мегународниот ден на младите.

Read more: Одбележан Меѓународниот ден на младите

Меѓународниот ден на младите е ден кога треба да се привлече вниманието кон културните и правните проблеми на младите.

Read more: Меѓународен ден на младите 2019

Младински Организации

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter