Програмата за заеднички решенија (CSP), спонзорирана од Бирото за образовни и културни прашања на Американското Министерство за надворешни работи и имплементирана од IREX, ги обезбедува најдобрите и најсветли лидери на заедницата, на возраст од 25 до 38 години, од целиот свет со интензивна програма за размена на професионален развој која вклучува суштинско практично искуство за учење во САД од август до декември 2019 година. Community Solutions Fellows стекнуваат драгоцено искуство во работата во заедницата и го зајакнуваат нивниот капацитет за лидерство и развој во нивните матични земји.

Read more: Програма за заеднички решенија (COMMUNITY SOLUTIONS PROGRAM)

Во периодот од 6 август до 6 ноември 2018 година, Чивнинг Секретаријатот прифаќа апликации за стипендии за учебната година 2019/2020.

Read more: Отворен повик за Чивнинг стипендии на британската влада

Стипендиите Валас се дизајнирани за научници кои ја истражуваат историографијата и влијанието на италијанската ренесанса во модерната ера (19-21 век). Тие се добиени веројатно со дарежлив грант од Фондацијата за читање на Лила Валас.

Read more: Валас стипендии во Италија

PROBIST е постдокторска програма за стипендии предводена од Институтот за наука и технологија во Барселона. Вкупно 61 стипендија ќе бидат доделени и имплементирани во врвни истражувања во областа на Барселона и Тарагона (Шпанија).

Read more: Програма за постдокторски стипендии – PROBIST BIST

Оваа конкурентна програма цели на новоквалификувани постдипломски истражувачи кои сакаат да ги прошират своите истражувачки полиња и да започне развојот на нивните независни истражувачки кариери. Програмата е отворена за Европејците и не-Европејците кои сакаат да спроведат постдипломски истражувања во европски центар. Кандидатите треба да поседуваат докторат или докторски студии и да имаат не повеќе од две години постдипломско истражување

Read more: SHEILA SHERLOCK стипендии за постдипломски студии

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter