Место: Барселона, Шпанија

Датум: 16-24.10.2019 година.

Проектот „Имај доверба, јас сум волонтер“ е младинска размена која ќе одговори на потребата за зголемување на квалитетот на волонтерските активности и охрабрување на младите луѓе да волонтираат. За време на оваа размена учесниците ќе бидат дел од различни активности на неформалното образование како дебати, симулации и интерактивни презентации.

Учесниците треба:

-          да бидат на возраст од 18 до 25 години (лидерот мора да е 18+, без старосна граница);

-          да зборуваат добро англиски јазик.

-          Приоритет ќе биде ставен на учесниците со помалку можности/помало искуство.

Проектот е финансиран од Еразмус +. Сместувањето и храната ќе бидат обезбедени.

За повеќе детали проверете го Инфо-пакетот!

Испратете CV и мотивациско писмо (на англиски јазик) со одговори на следните прашања: Кои сте вие? Колку години имате? Зошто сакате да учествувате на овој проект? Како може да придонесете на овој проект? на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Краен рок за аплицирање: 20 август 2019 година.

 

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter