Дали сакате да научите нови методи на работа и да се вклучите во дискусијата и соработката со лидерите од целиот свет? Нашата конференција е вистинско место за вас!

The River Phoenix Center for Global Peacebuilding (САД.), Association NARKO-NE (Босна и Херцеговина) и Youth for Global Progress (Украина) со задоволство ве покануваат на првата Европска конференција за мирољубивост во Сараево, Босна и Херцеговина што ќе се одржи од 8 до 12 септември 2019 година.

Сместувањето и оброците се бесплатни. Агенциите домаќини ќе обезбедат простор, храна, прирачници и материјали.

Конференцијата ќе служи како платформа со цел да се зајакне мрежата на лидери на заедницата преку обезбедување на знаења, компетенции, вештини за развој на заедницата за концептот на #BuildingGlobalBridges. Учесниците ќе ги споделат прашањата со кои се соочуваат нивните земји и ќе го напуштаат самитот со зголемена доверба, нови вештини и глобална мрежа која ќе им овозможи да направат промени како заедница и како глобални лидери.

Услови за учество:

-          Учесници од 20 до 40-годишна возраст;

-          Со искуство во работата во заедницата, особено во областа на медијацијата, разрешувањето конфликти и градење на мирот;

-          Потребно е високо познавање на англиски јазик;

-          Мотивирани и посветени на спроведување на резултатите од конференцијата во своите земји;

-          Достапни за целото времетраење на Конференцијата.

Формуларот за апликација и повеќе информации за конференцијата можете да прочитате на следниот линк.

Краен рок за аплицирање: 25 јули 2019 година.

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter