Ќе се осврнеме на пет драми на Шекспир со помош на актери и експерти од целиот свет. Тие ќе ги објаснат и истражуваат универзалните теми што Шекспир ги разработувал во неговите дела.

Драмите се:

-        „Ромео и Јулија“ 

-        „Хамлет“

-        „Многу време за ништо“

-        „Бура“ и

-        „Магбет“.

Видео туторот ќе ве води низ курсот и ќе се осврне на некои зборови и изрази што Шекспир ги вовел во англискиот  јазик. Може да проверите колку разбирате преку куси квизови, а ќе треба да ги споделите вашите идеи и мислења за темите што ги отворил Шекспир.

Курсот Истражи го англискиот: Шекспир е многу флексибилен и ќе ви одземе најмногу два часа неделно, така што може да вежбате во време што ви одговара. Може да се пријавите од сега па до последниот ден на курсот.

Повеќе информации за курсот и начинот на пријавување на следниот линк.

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter