Овој бесплатен онлајн курс ќе не води низ животот и делата на Вилијам Шекспир, од неговото родно место во Стратфорд на Авон до театарот Глоуб во Лондон.

Read more: Курс: Истражи го англискиот: Шекспир

Го употребувате секој ден за трансакции на пари, за истражување, за пазарење и социјални медиуми, но, дали знаете како работи? Во овој курс, ќе ве запознаеме со технологијата која стои зад вебот, терминологијата и начинот на кој сите работи се вклопуваат за да овозможат веб сајтовите да работат.

Read more: Бесплатна обука: Вовед во веб технологии

 

Ве информираме дека имате можност да се вклучите во бесплатните обуки наменети за млади, невработени лица до 29 години, кои се спроведуваат преку Агенцијата за вработување на Република Македонија, а во рамки на постојната имплементација на проектот ,,Поддршка за вработување на млади“ финансиран од ЕУ, и тоа:

Read more: Бесплатни обуки за млади невработени лица до 29 години

 

Ако сакате да изградите кариера во сајбер безбедноста, нема подобрa опција од тоа да научите како функционира и како да го користите пенетрациското тестирање. Со разбирање на слабостите и опасностите од структурата на вашата мрежа, ќе научите како да ги поправите овие празнини и да ја обезбедите мрежата од напади и пропусти.

Read more: Курс: Web Penetration Tester

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter