Волонтерот ќе живее и работи во нашата куќа во центарот на градот Алборг. ЕВС волонтерот ќе биде вклучен во активностите на организацијата. Нашите активности се главно за деца, тинејџери и млади луѓе, но исто така имаме програми и за семејства. Од ЕВС волонтерот ќе се очекува да помогне во планирањето и спроведувањето на активностите, да комуницира со членовите на нашата организација и учесниците во нашите програми.

Претпоставуваме дека волонтерот на ЕВС може да биде поврзан со неколку од следниве програми:

  • Програми за тинејџери и семејства + деца
  • Клуб наречен "МОК", кој е социјална програма за деца навечер еднаш неделно
  • "Мозаик" - двонеделна забавна активност за млади луѓе
  • "Табеларни игри" е еднонеделна непрофитна кафе игра со табла
  • "Højskolesangaften" општествена вечер, каде што луѓето од сите возрасти пеат заедно

Задачите главно се:

  • Учество, координирање и планирање на настани и активности
  • Помош со ПР и свест за организацијата и нејзините активности
  • Мали практични задачи поврзани со просториите на организацијата, како што се шопинг, односи со јавноста и домаќинство

Волонтерот на ЕВС ќе се очекува да учествува на часовите по дански јазик.

Кога: 01/09/2019 – 31/07/2020

Каде: KFUM и KFUK Aalborg, Данска

          Danmarksgade 52

          9000 Аалборг

          Данска

Контакт: Јовче Крстески - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Местото е отворено! Доколку сте заинтересирани, контактирајте не: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

www.aalborg.kfum-kfuk.dk - веб-страницата за локалната организација

www.kfum-kfuk.dk - веб-страница за целата организација

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter