Младински Совет Прилеп, објавува повик за 3 ЕВС волонтери на долгорочен ЕВС проект во Романија.

Read more: Извонредна ЕВС можност во Романија

Домаќин на овој Европски повик за волонтерска услуга е Асоцијацијата за промоција на ИТ, култура и соживот (IKS) од Хрватска.

Со помош на персоналот и заедно со локалните волонтери во здружението ИКС, волонтерите на ЕВС ќе учествуваат во долгорочен (12-месечен) проект наречен „Solidarity at hand“.

Read more: ИТНО! Повик за ЕВС волонтер во Хрватска

Eвропски Волонтерски Сервис- ЕВС има за цел да поддржува реализација на неформални образовни проекти кои овозможуваат: подобра мобилност, можност за меѓу-културно учење, активна социјална партиципација, личен и професионален развој, можност на младите луѓе да се запознаат со европските вредности, како солидарност, различност и еднаквост со младите луѓе од цела Европа. 

ЕВС им овозможува на младите луѓе да вршат волонтерска служба за период од 12 месеци во земја различна од земјата во која престојуваат.

Целта на Европски Волонтерски Сервис е да се развие солидарност и да се промовира активно граѓанство и взаемно разбирање помеѓу младите луѓе.

Да се биде волонтер не е обврска, тоа е чест.

Да се биде ЕВС волонтер значи и да патуваш, да запознаваш нови луѓе.

Read more: Зошто е корисно да се биде волонтер? Пријавете се!

КАМПАЊА „365 РАБОТНИЧКИ ПРАВА ЗА МЛАДИ“

Newsletter