Над 24 илјади Македонци ја напуштиле земјата во 2015 та и заминале во потрага за подобар живот во Германија покажуваат анализите на Дојче Веле повикувајќи се на германски извори.

Read more: РАСТЕ БРОЈОТ НА ГРАЃАНИ КОИ СЕ ИСЕЛУВААТ ОД ЗЕМЈАТА